fbpx

Voodoo Waltz – Nederlandse Première

Imre & Marne van Opstal in coproductie met Schauspielhaus Bochum & Das Hessisches Staatsballett

THEATER HEERLEN – RABOzaal
Di 20.02.2024
20.00 Uhr
Von 16,00 €


Lang leve de verbeelding!

Is onze verbeelding altijd zo vrolijk en onschuldig als we beweren? Kennen we niet ook haar destructieve kant, heeft ze ons niet vaak gekweld? Oh, kon alles maar zo gemakkelijk gescheiden worden… 

De van oorsprong uit Limburg afkomstige broer en zus Imre en Marne van Opstal zijn een creatief duo dat, na een succesvolle danscarrière bij het Nederlands Dans Theater en de Batsheva Dance Company de podia van Europa spannend onzeker maakt met choreografisch werk tussen dans, theater, performance en beeldende kunst. Ook maakten ze werk voor Rambert Dance Company (uk), Ballet BC (can), GöteborgsOperans Danskompani (se) en Tero Saarinen Company (fin). 

In het Schauspielhaus Bochum betreden ze nieuw terrein: ze laten dansers en acteurs elkaar ontmoeten en samen een tekst veroveren. Want waar je niet over kunt praten, daar moet je over dansen. De muziek is van Amos Ben-Tal, decor- en lichtontwerp is van Tom Visser. Met medewerking van het Hessisches Staatsballett. 

Deze voorstelling beleeft in januari 2024 in Bochum zijn wereldpremière en is een maand later tijdens schrit_tmacher 2024 voor het eerst in Nederland te zien.