fbpx

Voodoo Waltz – Nederlandse Première

THEATER HEERLEN – RABOzaal
di 20.02.2024
20.00 uur
vanaf € 16,-


Festivalopening Heerlen

De Limburgse broer en zus Marne en Imre van Opstal, die na hun opmerkelijke danscarrière bij het Nederlands Dans Theater en de Batsheva Dance Company nu hun succes als internationale choreografen vieren, brengen samen met een internationale cast van dansers en drie acteurs (waaronder Pierre Bokma) van het Bochumse ensemble het literaire werk Voodoo Waltz for Epileptics/Hypergraphic Pilgrimage in 36 Hours voor het eerst op het toneel in Nederland.

In deze duizelingwekkende tekst schetst de Sloveense auteur Janja Rakuš op poëtische en brute wijze een verscheurde wereld midden op de Amsterdamse Wallen, bestaande uit algoritmes, collectieve eenzaamheid en onvervulde verlangens. Dit is de, bijna noodlottige, plaats waar de voormalige advocaat Ivana en de sekswerkers Orfan en Kinga en hun protegé Wilhelm elkaar ontmoeten.

Epileptici
Het zijn allemaal epileptici, achtervolgd door epileptische aanvallen en op zoek naar een nieuwe identiteit in een wereld die niet echt voor hen gemaakt lijkt te zijn. Een wereld waaruit ze willen wegdromen door middel van medicijnen, muziek en spirituele inspiraties. Orfan, de dichter, vraagt zich tijdens zijn sessies met klanten af wat de hogere betekenis en verbondenheid is, terwijl Ivana worstelt met de emotionele nasleep van haar amorele baan en het verval van haar geliefde geboortestad. Wilhelm is verslaafd aan zijn Daily Jesus-app en speculeert over onsterfelijkheid.

Imre en Marne van Opstal
Imre en Marne van Opstal gebruiken de kracht van taal en de grote rijkdom van beelden om de tegenstrijdigheden en geheime verlangens van de personages tot op de bodem uit te zoeken. De bizarre wereld waarin het ensemble wordt ondergedompeld, lijkt gemaakt te zijn voor zijn veelzijdige, surrealistische en krachtige choreografieën. Het publiek wacht een stormvloed aan aanrakingen en bewegingen, zonder daarbij het verstand en de humor te verliezen.

Let op: Wij adviseren de voorstelling vanaf 16 jaar bij te wonen, omdat er scènes in voorkomen met expliciet taalgebruik over seksuele handelingen. De tekst in de voorstelling is Engels- en Duitstalig.

~ 120 min. zonder pauze

19.00 uur INGzaal inleiding [nl]
Inclusief nagesprek, gratis [eng]

ma 19.02.2024
Workshop