fbpx

A mon bel Amour

Par Terre / Anne Ngyen Dance Company

THEATER HEERLEN – RABOzaal
MA 05 JUL 2021
20.00 uur
vanaf €21,-


De kracht en schoonheid van diversiteit vertaald in dans! 

In haar nieuwste productie À mon bel amour onderzoekt de vernieuwende Franse hiphop choreografe Anne Nguyen het idee van schoonheid en van verschillende visies op identiteit, persoonlijkheid en rol. 

À mon bel amour zet vraagtekens bij de perceptie van het individu, het koppel en het collectief. De choreografie toont een zeer divers gezelschap van acht performers: vier mannen en vier vrouwen. Ze zijn zwart, wit, man, vrouw, klassiek, modern en urban geschoold.

Verschil in stijl, cultuur en weergave

De dansers vertegenwoordigen en weerspiegelen verschillende culturen, referenties en archetypes in de dans: van klassiek ballet tot voguing, krumping, popping, hedendaagse dans en waacking. In de choreografie presenteren zij ‘hun’ cultuur aan elkaar en aan het publiek. Ze willen mooi zijn, flirten, schitteren. Ze laten hun identiteit gelden en willen de blik van hun publiek verbreden, ondersteund door hun looks, kleding, stijl en beweging. Als paraderende dieren zoeken ze de confrontatie en treden ze voor het voetlicht; solo, als duo en als collectief. Lukt het hen om het eens te worden over hun waarden? Bestaat er een consensus over het begrip schoonheid?  

Anne Nguyen 

Choreografe Anne Nguyen is een pionier op het gebied van hiphop, waarvan ze de lichaamstaal op virtuoze wijze verder ontwikkelt in de moderne dans. Nguyen, die wereldkampioen breakdance was en met verschillende Franse groepen heeft gedanst, combineert in haar werk breakdancemoves met andere dansstijlen. Zo toont À mon bel amour een bijzondere mix van stijlen in een universele tegenhanger van een dierlijke paringsdans. 

Na afloop van de voorstelling vindt er een aftertalk plaats. De live stream is gratis te volgen via deze link.
Aanpassingen omtrent Covid-19 

Door alle maatregelen rondom Covid-19 en de vele wijzigingen hierin, hebben wij een aantal aanpassingen moeten doorvoeren. Zo houden wij ons aan het Covid-19 protocol, blijft het organisatorisch uitvoerbaar én kunnen uw veiligheid blijven garanderen. Zo kunt u tijdelijk niet uw eigen stoel kiezen, bestelt u bij voorkeur online, komt u alleen met mensen uit uw huishouden naar het theater én annuleert u kosteloos uw tickets als u klachten heeft. Een overzicht van al onze maatregelen leest én ziet(!) u hier. Of bekijk onze veelgestelde vragen pagina.