A New Dawn

Dominique x REDO ft. Binkbeats (NED)

Theater Heerlen / LIMBURGzaal
di 21.03.2023
20.30 uur
vanaf €19,50


“Deze performance is een feest voor het oog.” – Theaterkrant

A New Dawn is een wervelende show waarin breakdance, percussie, elektronische muziek en live visuals op unieke wijze samenkomen.

Percussionist Dominique Vleeshouwers en danser REDO maken zich in A New Dawn los uit ketens van onzekerheid, verstoring en instabiliteit. Gedreven door percussie en elektronische muziek van  Kaitlyn Aurelia Smith, Deantoni Parks (The Mars Volta), Binkbeats en Hanna Benn, en live visuals van visual artist Noralie nemen de breakdancers je mee naar een betere toekomst. On stage zie je de multi-instrumentalisten Dominique en Binkbeats en de breakdancers REDO, Ozzi en Shane.

Proeftuin Dans
Deze productie is mede tot stand gekomen met de Limburgse Proeftuin Dans: Right Now. In 2020 maakten Dominique en Redo samen in opdracht van de proeftuin en de Nederlandse Dansdagen samen Blurred Lines. In 2021 daagden de drie Limburgse dansfestivals de makers uit om het stuk tijdens respectievelijk schrit_tmacher, The Notorious IBE en festival de Nederlandse Dansdagen door te ontwikkelen. Het materiaal dat hieruit is voortgekomen vormt de basis voor A New Dawn, dat tijdens het gloednieuwe festival Birds of Paradise in Utrecht in maart 2022 in première ging.

Credits
Percussie & electronics: Dominique
Percussie & electronics: Binkbeats
Dans: REDO, Shane en Ozzy
Visuals: Noralie
Regie & choreografie: Peter Leung