fbpx

Acqua Alta – Ink black

Adrien M & Claire B (F)

THEATER KERKRADE
zo 10.03.2024
16.00 uur
vanaf € 14,50


Nederlandse première

Het Franse gezelschap Adrien M & Claire B combineert realiteit met nieuwe technologieën in een universeel poëtische wereld van hoop. VoorAcqua Alta – Ink Blacktransformeert het gezelschap het podium in een meeslepende virtuele omgeving, vol wonderlijke projecties en digitale landschappen. Je kruipt als het ware zelf in de voorstelling.  

Acqua Alta – Ink Black vertelt een hedendaags sprookje over een man en een vrouw. Zij leven een gewoon leven. Tot op een stormachtige regendag hun geluk overhoop gehaald wordt. Een kolkende watermassa overstroomt hun huis dat verdwijnt in de inktblauwe diepte. Alleen het zacht golvende haar van de vrouw overleeft de ramp. Haar haar ‘vertelt’ het verhaal; als een fabel over hoe liefde en hoop alles overwint. Door de boeiende dans én de hoogtechnologische en visueel verbluffende beelden duiken we als het ware zelf in deze wereld van inktzeeën, beukende golven en fabelachtige kwallen. 

Nog meer virtual reality ervaringen 

Rondom deze voorstelling presenteren we ook Acqua Alta – Crossing the mirror, een boek in augmented reality (een interactieve ervaring) en Acqua Alta – tête-à-tête, een virtual reality-ervaring via een individuele headset. 

Over het gezelschap

Adrien M & Claire B zijn de computerwetenschapper en jongleur Adrien en de grafisch- en podiumontwerper Claire. Het Franse gezelschap rond dit duo opereert sinds 2004 op het snijvlak van de digitale techniek en de podiumkunsten. Hun creaties zijn performances en/of tentoonstellingen die realiteit en virtualiteit met elkaar verbinden. Ze hebben zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van op maat gemaakte computergestuurde technieken. Maar, juist door mens en lichaam centraal te stellen in dat technologische kader komen ze tot tijdloze poëtische creaties en een rijke beeldtaal die verrast en verrijkt. 

Rond deze virtuele voorstelling presenteren we in de foyer van het theater ook ‘Acqua Alta – Crossing the mirror’ en ‘Acqua Alta – tête-à-tête’.

~ 55 min. zonder pauze