fbpx

Ballet de Lorraine

Come out | choreografie Olivier Dubois

THEATER HEERLEN – RABOzaal
VR 25 JUN 2021
20.30 uur
vanaf €21,-


Een hypnotiserend ballet op muziek van Steve Reich

Choreograaf Olivier Dubois – het Franse enfant terrible van de moderne dans – creëerde Come out als een allegorie, een metafoor voor onze gevechten. Met ons leven, hoop, liefde…

Hypnotiserend
De 23 dansers van het toonaangevende Franse Ballet de Lorraine strijden. Zij trekken zich terug en keren naar binnen om zichzelf opnieuw te ontdekken en te hervormen. De muziek van Steve Reich is de sturende kracht in hun emotionele zoektocht. Reich opent het stuk met de zin: “I had to, like, open the bruise up and let some of the bruise blood come out to show them. So I wanted to see that blood boil, like a rose colored subcutaneous red. Hoping to see it spilled, the mark of a triumphant life event. And it’s hypnotic.”

Over Olivier Dubois
Danser /choreograaf Oliver Dubois (1972) is een laatkomer in de dans. Pas op 23-jarige leeftijd stapte hij na een (economische) studie de danswereld in. Jarenlang volgde hij twee tot drie lessen per dag om zijn achterstand in te halen. Met resultaat. Hij ontwikkelde zich bij choreografen als Sasha Waltz en Jan Fabre, richtte in 2007 zijn eigen gezelschap Compagnie Olivier Dubois op en in 2011 riep het dansblad Dance Europe Dubois uit tot een van de 25 beste dansers van de wereld. Als hét enfant terrible van de Franse dans schuwt hij geen confronterende thema’s of beelden om zijn verhaal te vertellen. Meer dan om het ontwikkelen van een bewegingstaal is het hem – zoals ook in Come Out – te doen om thema’s aan te snijden die we nog altijd te vaak uit de weg gaan: genderkwesties, seksualiteit, geweld, taboes. 

Credits
Choreography and scenography: Olivier Dubois
Music: Steve Reich, Come Out – arranged by Olivier Dubois and François Caffenn
Lighting: Emmanuel Gary
Met dank aan Julidans

De voorstelling is ook als live stream te bekijken, voor meer informatie klik hier.

Aanpassingen omtrent Covid-19 

Door alle maatregelen rondom Covid-19 en de vele wijzigingen hierin, hebben wij een aantal aanpassingen moeten doorvoeren. Zo houden wij ons aan het Covid-19 protocol, blijft het organisatorisch uitvoerbaar én kunnen uw veiligheid blijven garanderen. Zo kunt u tijdelijk niet uw eigen stoel kiezen, bestelt u bij voorkeur online, komt u alleen met mensen uit uw huishouden naar het theater én annuleert u kosteloos uw tickets als u klachten heeft. Een overzicht van al onze maatregelen leest én ziet(!) u hier. Of bekijk onze veelgestelde vragen pagina.