fbpx

Before we say goodbye

B.DANCE (TW)

THEATER KERKRADE
wo 02.04.2025
20.00 uur
vanaf € 12,50


Een delicate ceremonie van herdenking en herinnering.


In 2022 was tijdens schrit_tmacher de betoverende voorstelling Floating Flowers van B.DANCE te zien. Het Taiwanese gezelschap komt terug met Before We Say Goodbye, een poëtische viering van het leven.  

Onder leiding van de jonge Taiwanese choreograaf Po-Cheng Tsai – een van de ‘shooting stars’ van de Aziatische danswereld – behoort B.DANCE sinds de oprichting in 2014 tot de bekendste bekroonde dansgezelschappen in de internationale scene. Po-Cheng Tsai ontwikkelde een unieke danstaal die traditionele Aziatische bewegingselementen, vechtkunst en moderne dans combineert. Zijn esthetiek verenigt oriëntaalse mystiek en fantasie met danstheater dat raakt.  

Sierlijke dans van alle facetten van het leven 

Before We Say Goodbye verweeft levensverhalen van de tien dansers met de diepste herinneringen van tien ouderen. Sierlijke dans brengt de donkere en heldere hoeken van hun ziel en geest, maar ook de regen en zonneschijn van het leven aan het licht. Vanuit al die verschillende facetten van het leven wordt Before We Say Goodbye een delicate ceremonie van herdenking en herinnering. Een viering van de onsterfelijke menselijke wil versus fysieke vergankelijkheid. Een voorstelling die het hart beroert tot aan het laatste hoofdstuk.