fbpx

Book Stories – Paper Dance

François du Plessis (ZW)

Theater Heerlen & Alter Schlachthof Eupen
di 08.03. – zo 10.04.2022
Rondom voorstellingen gedurende de gehele festivalperiode


Beeldend kunstenaar François du Plessis (*1961 in Harare, Zimbabwe) uit Aken heeft afgelopen jaren internationaal naam gemaakt met zijn ‘Book Stories’. Hiervoor heeft hij afgedankte boeken verzaagd, vervormd en samengeperst en deze zo ‘herkenbaar’ vervreemd. Daardoor zijn er indrukwekkende voorwerpen en plastieken ontstaan die een heel bijzondere ‘intellectuele’ sfeer uitstralen.

Dit jaar zal François du Plessis tijdens schrit_tmacher 2022 het afgelaste programma van 2020 opnieuw beleven: uit de programmaboekjes, die vanwege corona niet zijn gebruikt, zijn in het kader van ‘sustainable artistic transformation’ nieuwe voorwerpen en sculpturen ontstaan die gedurende het hele festival te zien zijn op verschillende locaties in Aken, Heerlen en Eupen.

François du Plessis is in 1961 in Harare, Zimbabwe, geboren. Sinds 1988 woont hij in Aken. Hij is wereldwijd aanwezig op tentoonstellingen en kunstbeurzen, en wordt vertegenwoordigd door galerieën in Nederland, Duitsland, België, de VS en Zuid-Afrika. Zijn werk bevindt zich in Duitsland (Kunstsammlung NRW) en Zuid-Afrika.