fbpx

Breakin’ Convention

Sadler’s Wells (GB)

THEATER KERKRADE
zo 03.03.2024
16.00 uur
vanaf € 12,50


Het baanbrekende hiphopfestival uit Londen komt!


Beleef spectaculaire en vurige performances van internationaal bekende poppers, lockers, b-boys en b-girls en ontdek lokaal talent op dit internationale hiphopfestival. Jonzi D, de Britse hiphoptheaterlegende en artistiek leider van Breakin’ Convention is natuurlijk van de partij. Rondom de voorstelling neemt hij met dj’s, workshops en freestylesessies heel Theater Kerkrade over en viert hij met (inter)nationale talenten van nu de veelzijdigheid van hiphopcultuur; naast de headliners Compagnie Antoinette Gomis,Ghetto Funk Collective & Spoken Movement zijn ook Cri, Create4 en onze regionale ambassadeur Oxygen te zien.

Compagnie Antoinette Gomis – Les Ombres
Antoinette Gomis (FR) is een van de headliners van de Breakin’ Convention NL Tour. Samen met vier mannelijke dansers zal Antoinette Les Ombres spelen. In Les Ombres wordt het verhaal verteld van een vluchteling die op zoek is naar een betere wereld. Verwacht een wervelwind aan emoties, waar hiphop hand in hand gaat met Afrikaanse dans, breakdance, waacking, house en gebarentaal. 

Ghetto Funk Collective – It’s on the one
Ghetto Funk Collective is een groep creatieve dansers uit Amsterdam met een passie voor het maken en delen van dans, muziek en kunst die mensen in beweging krijgt. Met hun voorliefde voor Funk creëert de groep een unieke ervaring en feel. Met ‘It’s on the one’ brengt Ghetto Funk Collective een tribute aan Funklegende – James Brown. De rijke geschiedenis van Funk wordt gemixt met een frisse, moderne twist. Met ‘It’s on the one’ wordt Funk gevierd en laat Ghetto Funk Collective de kracht van Funk zien.

Spoken Movement – Family Honour
Beleef deze rauwe performance over familie en persoonlijk trauma door de internationaal bekroonde choreograaf Kwame Asafo-Adjei. Tijdens Family Honour ben je getuige van een oprechte en gespannen confrontatie die van generatie op generatie overgedragen wordt.

Talent in de spotlights!

Cri – Open your mind. Cri is een Italiaanse maker, danser en komiek. Hij heeft vaak te horen gekregen dat zijn dans erg diep lijkt te gaan. Cri neemt eindelijk het woord om uit te leggen waar zijn dans allemaal om draait, waarbij hij breaking en standupcomedy combineert. Als artiest ligt Cri’s handtekening in zijn creativiteit, persoonlijkheid en zijn aanpak om contact te maken met het publiek. In de danswereld staat hij bekend als een eigenzinnige danser met een kenmerkende stijl: een combinatie van techniek met het gebruik van komische timing, gezichtsuitdrukkingen en onverwachte bewegingen.

Create4 – Until the Quiet Comes. Create4 is onderdeel van de line-up met hun performance van ‘Until the Quiet Comes’. Een levendige reis waarin de dansers zoeken naar hun ware ik en het doel van hun bestaan. Tijdens deze reis zien we dat beslissingen in het verleden kunnen bepalen wat jouw verwachtingen in de toekomst zullen zijn. Alleen het heden laat echt zien wie we zijn

Regionale ambassadeur: Oxygen – Academy of Dance!
Als trotse ambassadeur voor Breakin’ Convention in Theater Kerkrade nodigt Oxygen – Academy of Dance! je uit om deel te nemen aan een celebration of hiphop and culture at its best. Deze onvergetelijke dag vol energie, passie en dans is gevuld met niets dan goede vibes. Ze starten de dag om 11:30 met een Workshop voor max. 25 bezoekers en gaan vanaf 14:00 in volle vaart verder met een dynamisch programma.

~ 100 min. incl. pauze

Voorafgaand vinden in de foyer vanaf 14.00 uur workshops en presentaties plaats.