fbpx

CO-LAB 2021

Surprise en quatre

Maanplein 52, Heerlen
ZA 10 JUL 2021
19.30 uur
€8,50


Vier performances van talent uit de eigen regio op het Maanplein in Heerlen.

Schrit_tmacher ondersteunt jonge makers in hun ontwikkeling. Elke editie daagt het festival dans- en choreografietalent uit de Euregio uit om samen een nieuwe productie te maken. Tijdens de zomereditie van schrit_tmacher strijken vier talentvolle jonge choreografen tijdens Co-Lab neer op een bijzondere locatie: het Maanplein in Heerlen.  

In drie winkelpanden aan het Maanplein kan het publiek zich laten verrassen door vier duetten in verschillende stijlen. De jonge Duitse choreografe Olga Blank (DE) toont in haar Losing Ground een poëtisch, ontroerend duet over het overwinnen van angsten. Spark van de jonge Duitse choreograaf Hermann Bär volgt de effecten van ‘een vonk’ op onze beslissingen. De Heerlense choreografe Sharon Wesseling gaat in Innerlijk Ritme op zoek naar de impact van zintuiglijke waarneming. En Marciano van Kempen + Diego Ramon Lopez tonen geïnspireerd door de wu tang clan hun passie voor hiphop. 

Mooie opstap

Co-Lab is een coproductie van VIA ZUID, Huis voor de Kunsten Limburg, ARTbewegt en schrit_tmacher. Tijdens eerdere edities zagen we werk van o.a. Mami Izumi, Roshanak Morrowatian, Lin VerlegerJop Vermeesch en Patricio Bucci & Luis Ricardo Pedraza Cedrón (SALLY Dansgezelschap Maastricht). Voor al deze makers fungeert Co-Lab als een mooie opstap naar het grote publiek.

Met dank aan Weller en Heerlen Mijn Stad