fbpx

Destination – Live stream

Yang Zhen

Online
Vanaf zaterdag 03 JUL 2021
20.30 uur
€12,50


In Destination verkent de Chinese choreograaf Yang Zhen de esthetiek van verschillende culturele en politieke contexten. 

De titel verwijst naar een bekende homobar in Bejing. Deze moest lange tijd verborgen blijven vanwege de houding in China ten opzichte van seksualiteit in het algemeen en homoseksualiteit in het bijzonder.  

In Destination plaatst Zhen de gelimiteerde seksualiteit in de Oosterse wereld naast de open legale sensualiteit in het Westen. Hij kreeg het idee voor deze choreografie voor vier dansers (waaronder hijzelf) toen hij met een vriend uit Europa een bezoek bracht aan homobar ‘Destination’. Daar ontdekte hij hoezeer ongeschreven culturele codes van invloed zijn op de manier waarop hij totaal anders keek naar mannelijkheid en sensualiteit dan zijn Europese vriend. De houding van Chinezen ten opzichte van seks is impliciet en besmuikt. De jongere generatie staat iets toleranter tegenover afwijkende seksualiteit en genders maar de angst voor onderdrukking speelt nog steeds een grote rol. Dat brengt veel jongeren in conflict. Dit conflict onderzoekt hij in Destination: wat betekent het homoseksueel te zijn in China versus Europa?  

Duur: ~ 65 min. zonder pauze