fbpx

DUMMIES

Collectief dOFt (B) 6+

THEATER HEERLEN – RABOzaal Toneel op toneel
zo 10.03.2024
12.00 uur
vanaf € 11,50


dOFt spreek je uit als ‘d of t’, met de d van dans en de t van theater.

Op de schrit_tmacher Jeuddag in Theater Heerlen is dans voor het hele gezin te zien, kun je meedoen met workshops en is ook in de foyer van alles te beleven. In DUMMIES maakt het Vlaamse gezelschap dOFt op het snijvlak van dans en acrobatiek en met veel humor de absurditeit van onze gewoontes zichtbaar.

In DUMMIES zien we twee personen die volledig vrij zijn van kennis, regels en gewoontes. Ze staan in een soort van laboratorium waarin ze objecten die wij herkennen een nieuwe, eigen bestemming geven. De twee leven in hun eigen wereld vol creativiteit, vrijheid en speelsheid. Tot er een mens – met een eigen wil – arriveert. Hij introduceert een wereld die wij herkennen als een wereld vol (ongeschreven) regels, richtlijnen, orde en verwachtingen. De wisselwerking tussen vrijheid en beperking ontwikkelt zich naar een pijnlijke en humoristische botsing van twee werelden, die eigenlijk best wel wat van elkaar kunnen leren. 

Over Collectief dOFt 

dOFt staat voor een strakke uitvoering, poëtische beelden, gedetailleerde bewegingstaal en humor. In december 2017 won het gezelschap de Leuvense Cultuurprijs voor Beloftevol Talent, vanwege  “een originele, aanstekelijke en genereuze mix van theater en dans… zonder zich te laten afschrikken door hokjes en categorieën.” De Volkskrant: “DUMMIES is eigentijds, zorgvuldig, doordacht en mathematisch van vorm. Maar geplaatst in een context met voor iedereen herkenbare elementen. Choreograaf Piet van Dycke weet hierdoor zijn publiek een entree te verschaffen om de abstractie van een kunstvorm als dans associatief en persoonlijk te ervaren.” 

~ 50 min. zonder pauze