fbpx

Until we sleep

Far From the Norm / Botis Seva (GB)

THEATER KERKRADE
ma 26.02.2024
20.00 uur
vanaf € 21,-


Botis Seva is een met de Olivier Award bekroonde danskunstenaar, choreograaf en regisseur die werkt op het snijvlak van hiphop, fysiek theater, hedendaagse dans en film. Botis’ unieke danstaal maakt hem een belangrijke speler binnen het hiphop danstheater, vooral maakt het van zijn voorstellingen visuele kunstwerken. Tijdens schrit_tmacher presenteert hij zijn laatste werk Until we sleep, waarin hij zich afvraagt wat ras en cultuur betekenen in de wereld van vandaag.

Via de verhalen van vorige generaties en gekoloniseerde lichamen dompelen Seva en zijn dansers je in Until we sleep met een scala aan dansstijlen, van popping tot breaking, en van krump tot house onder in een meedogenloze wereld die uit zijn voegen barst; een wereld waar duistere koloniale geheimen het licht beginnen te zien, waar ooit geliefde gemeenschappen afbrokkelen. “We bouwen, we vernietigen, we haten, we houden van, we proberen het en we gaan door, maar sommigen van ons vergeten het niet.”

Over Far From The Norm 

Onder leiding van Botis Seva maakt Far From The Norm eerlijke, relevante multidisciplinaire voorstellingen die de vragen van deze tijd weerspiegelen. De dansers deconstrueren urban vocabulaires, spelen met de percepties van hiphop en creëren werk dat mensen en groepen verbindt. Hun werk is origineel, vitaal en onbevreesd, het mixt dans met andere disciplines zoals film en het nodigt uit tot debat over sociale politieke kwesties en de hedendaagse wereld.

Until we sleep is een coproductie van DanceEast, DE SINGEL, Points Communs – Nouvelle Scène nationale of Cergy-Pontoise / Val d’Oise, Rum för Dans, Sadler’s Wells, schrit_tmacher just dance!, Tanzköeln, Théâtre de la Ville, The Joyce Theater en The Lowry.

~ 60 min. zonder pauze

19.00 uur MFzaal inleiding [nl]
Inclusief nagesprek gratis [eng]

vr 23.02.2024
Workshop