fbpx

jong talent

Co-Laboration | Delphina Parenti, Junadry Leocaria & Sellam El Achari

Ludwig Forum Aken + SCHUNCK Glaspaleis, Heerlen
vr 01.03.2024 + za 02.03.2024 + za 16.03.2024 + zo 17.03.2024
Diversen tijden
vanaf € 8,00


Een springplank naar het grote publiek!

schrit_tmacher ondersteunt nieuwe, jonge dansmakers uit de Euregio in hun ontwikkeling. Het festival nodigt elke editie getalenteerde dansers en choreografen uit om voor Co-Laboration een nieuwe productie te ontwikkelen, die zowel in Heerlen als in Aken te zien zal zijn.

In de afgelopen jaren zagen we op dit internationale talentenplatform werk van o.a. Mami Izumi, Roshanak Morrowatian, Olga Blank, Jop Vermeesch, Patrizio Bucci, Luis Ricardo Pedraza Cedrón, Honey Davis, Phoebe Brack, Simon Bus en Kelly Vanneste. Voor al deze makers fungeerde Co-Lab als een mooie springplank naar het grote publiek.

Delphina Parenti, Junadry Leocaria & Sellam El Achari
Dit jaar gaan Delphina Parenti (Kerkrade), Junadry Leocaria (Willemstad) en Sellam El Achari (Lille) voor Co-Laboration aan de slag. Delphina won in 2009 de Metro DC Dance Award for “Outstanding Individual Performance” en genoot haar dansopleiding aan the Juilliard School. Junadry ken je van ISH Dance Collective & Het Nationaal Theater en won recent de Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht 2023. Sellam danst voor SALLY Dansgezelschap Maastricht en werd genomineerd voor de Jonge Zwaan “meest indrukwekkende dansprestatie” in God is a DJ (SALLY).

Co-Laboration is een gezamenlijke productie van VIAZUID, ARTbewegt en schrit_tmacher, met een adviserende rol door Huis voor de Kunsten Limburg.

~ 60 min. zonder pauze