fbpx

L-E-V

Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart

THEATER HEERLEN – RABOzaal
DO 15 JUL 2021
20.00 uur
vanaf €21,-


De dynamiek van technomuziek vloeit samen met explosieve dans

In OCD LOVE (2015), Love Chapter 2 (2017) en Chapter 3 (2019) stelt het Israëlische choreografenduo Sharon Eyal – Gai Behar de zaken van het hart centraal. Na deel 1 en 2 is tijdens de zomereditie van schrit_tmacher ook deel 3 van deze boeiende trilogie te zien.

In OCD LOVE ging het over de rafelranden van de liefde – liefde kan zo verdrietig zijn. In Chapter 2 toonde Eyal het harde werken, het soms op de tenen lopen. Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart (2019) maakt het drieluik compleet en toont een sensueel vervolg in de bekende energetische stijl van Eyal.

Little Life

Voor dit derde deel liet Eyal zich inspireren door de bestseller Little Life van Hanya Yanagihara: “…things get broken, and sometimes they get repaired, and in most cases, you realize that no matter what gets damaged, life rearranges itself to compensate for your loss, sometimes wonderfully.”

In de voorstelling vloeit de dynamiek van technomuziek van Behar met uiterste precisie samen met de explosieve dans van Eyal. Met deze hedendaags voorstelling dringt het duo door tot de kern, de hartslag van onze tijd en samenleving. De negen dansers vormen een groep die in contrast staan met het individu. Seksualiteit tegenover genderneutraliteit. Archaïsche types tegenover hippe clubgangers. De krachtige, sensuele dans wordt versterkt door de bijzondere kostuums van Maria Grazia Chiuri, hoofdontwerpster bij Dior.

Over L-E-V

L-E-V (‘hart’ in Hebreeuws) is in 2013 opgericht door Sharon Eyal (o.a. Batsheva Dance Company) & Gai Behar (muziek/techno-producer). Werken van het duo waren te zien op de belangrijkste danspodia en -festivals van de wereld. Van Sadler’s Wells in London, Joyce Theatre in New York en Julidans Amsterdam tot het Singapore International Festival of Arts en Sydney’s Opera House.

Credits

Creator: Sharon Eyal
Co-Creator: Gai Behar
Music: Ori Lichtik
Costumes: Maria Grazia Chiuri – Christian Dior Couture
Dancers: Clyde Emmanuel Archer, Gon Biran, Keren Lurie Pardes, Daniel Norgren Jensen, Rebecca
Met dank aan Julidans