fbpx

Life Cypher

Performance

SCHUNCK Glaspaleis
za 09.03.2024 15.00 uur
za 16.03.2024 11.00 uur + 14.00 uur
gratis, reserveren noodzakelijk


“It was all a dream”

“Het was slechts een droom” is de eerste vervolgproductie van Nieuwe Helden Next level Heerlen. 4 jonge breakdancers gaan de uitdaging aan een bewegingsvoorstelling te maken en laten zich hierbij inspireren door de Heerlense hiphopcultuur en rijke geschiedenis van hiphop in Heerlen. Via hun persoonlijke verhalen en moves wordt de impact en betekenis van hiphop op hun leven en hun community in beeld gebracht. De titel ‘It was al a dream’ is een knipoog naar de The Notorious B.I.G. en zijn song Juicy waarin hij beschrijft hoe dromen waargemaakt worden. Ook die van Heerlen en de jongeren die Heerlen middels dans op de kaart zetten. 

Over een periode van vier maanden wordt toegewerkt naar een eerste toonmoment op het Schrit_tmacher Festival 2024. Door te kiezen voor het tonen van een work-in-progress wordt het maakproces opengesteld voor input van peers en hiphop adepten. In de zomer volgt een afmontage periode, deze leidt tot een voorstelling door en voor jongeren. Hiermee willen we jonge mensen inspireren en bewust maken van de invloed en het belang van hiphop als kracht in de gemeenschap.

Dit culturele initiatief wil zowel educatieve als artistiek waarde bieden en een brug slaan tussen de levendige hiphopcultuur en de jeugd van Heerlen. Via begrip van de kunstvorm en het bevorderen van haar impact, tot het zijn van een bron van inspiratie voor de volgende generatie. Nieuwe jongeren die mogelijk in de voetsporen treden van de pioniers die Heerlen hebben gevormd tot wat het nu is in de hiphopscene.

Team “It was all a dream”
Danser: Gwen Schoonewille & Jesse Wouters
Danser/coach: Marciano van Kempen & Luc Arnoldussen
Regisseur: Els Roobroeck (Compagnie COVAR)
Artistiek advies: Redouan ‘Redo’ Ait Chit
Muziek: Gert-Jan van Stiphout & Jelle Weijers
Productie: Dookie & Jop Vermeesch (Kool Cult)

een coachingstraject

Een co-productie i.s.m. o.a. KOOL CULT en SCHUNCK

~ 30 min. zonder pauze