fbpx

Triple Bill (10+) 

Orgarhythm, Taktil & Space

DEPOT Talstraße, Aachen
za 12.03.2022
20.00 uur
vanaf € 9,-


Kenji Shinohe (JP/GER) „ORGARHYTHM“
Dans: Baptiste Bersoux, Djamila Polo, Narumi Saso, Kenji Shinohe

Het actuele project ORGARHYTHM van Kenji Shinohe houdt zich bezig met de vraag welk effect de technische evolutie heeft op het menselijk lichaam en welke rol het menselijk lichaam in de toekomst tegen deze achtergrond zal spelen. Wat gebeurt er wanneer technologieën ons lichaam kunnen vervangen? Kenji Shinohe is ervan overtuigd dat dansperformances waarin echte lichamen worden vertegenwoordigd, nooit kunnen terugvallen op technologie. Het unieke menselijke uitdrukkingsvermogen kan niet worden nagebootst. Hij wordt in zijn project bijgestaan door dansers van de Folkwang Tanzstudio.

Christina Berger (GER) „TAKTIL“
Choreografie en dans: Christina Berger, Damian Kruczek

Wat roept een aanraking van de huid bij ons op? En wat doet het met ons als aanrakingen ontbreken?

Choreografe Christina Berger behandelt deze vragen tegen de achtergrond van ons actuele verleden, waarin we op sociaal en fysiek vlak afstand moesten houden. Wanneer we op zoek gaan naar lichamelijk contact, treedt verlangen, gemis op de voorgrond. De eigen aanraking dient als plaatsvervanger. Danser en danseres belichamen zowel diepe verbondenheid als aarzeling. Een permanent afwegen van verlangen en angst.

Frantics Dance Company (GER/ESP) „SPACE“
Choreografie en Dans:  Marco di Nardo, Carlos Aller, Diego de la Rosa, Juan Tirado

‘SPACE’ is een werk dat direct in de diepste verhalen van de performers duikt te midden van een constante stroom van gebeurtenissen. Als we het onbewuste toestaan zich te manifesteren, komen oude herinneringen en verhalen naar boven. Gedachten komen – we laten ze neerstorten en tot stilstand komen, eindeloos voortduren en versnellen, vernietigen ze en bouwen ze weer op. Het publiek is er getuige van hoe alles zich ontrafelt en samensmelt door een unieke, energieke en zachte lichamelijkheid.

‘SPACE’ won de 1e prijs in Burgos New York 2020 en de 2e prijs in de 34e Internationale Competitie voor Choreografen in Hannover.

Duur: ~ 70 min. zonder pauze