fbpx

Radical Vitality

Compagnie Marie Chouinard (CDN)

Theater Heerlen / RABOzaal
di 28.02.2023 + wo 01.03.2023
20.00 uur
vanaf €14,-


Festivalopening Heerlen | Nederlandse première

Marie Chouinard vierde in 2020 haar 40-jarige jubileum als choreograaf. In die 40 jaar doorliep zij alle stadia tussen enfant terrible en coryfee van de Canadese dans. Ook internationaal is zij een begrip, vanwege haar markante danstaal die radicaal fysiek, theatraal, vaak sensueel en ook geestig is. ‘Radical Vitality’ zou in 2020 op schrit_tmacher te zien zijn. Corona gooide roet in het eten. Twee jaar na dato opent deze grootheid ons festival met deze prachtige bloemlezing van 23 dansminiaturen uit haar rijke oeuvre. Liefhebbers zullen veel herkennen, anderen mogen zich verbazen over de uitbundige vormen, ongeremde theatraliteit, het onparlementaire partnerwerk, de maskers, prothesen en suggestieve sprieten.

“Een getuigenis van een even ongewoon productieve als creatieve kunstenares.” – Tanzschrift.at.

19.00 uur, INGzaal inleiding voor €3,50
Voor vrienden van Parkstad Limburg Theaters gratis.
Inclusief nagesprek (01.03.2023), gratis [eng]

duur ~ 70 min. zonder pauze

Klik hier voor meer informatie over de workshop.Extra informatie

App
Download de app Cantique gratis in de App Store. Cantique werd bedacht door Marie Chouinard met muziek van Louis Dufort en met medewerking van Benoit Lachambre en Carol Prieur.

Klimaatneutraal 
COMPAGNIE MARIE CHOUINARD is er trots op klimaatneutraal te zijn. Sinds 2020 analyseert en compenseert het gezelschap de koolstofvoetafdruk van zijn tournees, zijn producties en zijn studio’s. Het bedrijf steunt het initiatief van Quebec, Carbone boréal, dat natuurlijk verlaten terrein in de boreale bossen ten noorden van het Saint Jean-meer herbebost. Dit zijn openbare gronden die beschermd zijn door hun aanwijzing als experimentele bossen in samenwerking met het Ministerie van Bossen, Wild en Parken van Quebec. Dit project wordt ook gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.