SENS

Cie. Arcosm / vanaf 7 jaar

Theater Kerkrade
wo 08.03.2023
14.30 uur
vanaf €11,-


In deze voorstelling is niet de logica maar zijn de zintuigen aan zet.

Claude is negen. Een leeftijd waarop alles een spel is. Hij is een kind zoals anderen. Bijna. Omdat Claude alles kan horen, altijd en overal. Zijn leven lijkt als een soundtrack. Zijn gehoor bepaalt zijn weg en als het te luid wordt, vlucht hij in zijn herinneringen en danst hij deze aan elkaar.

In SENS verbeelden vier performers het leven van Claude. Omdat in Claudes leven het gehoor alles bepaalt, volgt deze voorstelling niet de regels van de logica maar zijn de zintuigen aan zet. Al staat er één regel vast: voor de voorstelling ziet iedereen dezelfde film, zodat iedereen vanuit dezelfde herinnering het spel op het toneel kan volgen en spelen.

Over Cie Arcosm
Het Franse dansgezelschap Cie. Arcosm onder leiding van choreograaf Thomas Guerry brengt werelden samen in grensverleggende multidisciplinaire voorstellingen. Dansers, decorontwerpers, musici, videokunstenaars, vormgevers, acteurs en kostuumontwerpers creëren samen een poëtische wereld, waarin moderne dans in dialoog treedt met andere kunstvormen. Hierbij worden de makers gedreven door de nieuwsgierigheid van het kind, waarvoor Cie. Arcosm zijn voorstellingen maakt.