fbpx

Sister – try-out

Roshanak Morrowatian

Maanplein 12, Heerlen
DI 07 JUL 2021
16.00 uur
€ 7,50


Een eerbetoon aan de overlevingskracht van kinderen in gebieden met politieke en sociale onrust.

Sister is een installatie-performance; een levensgrote wax sculptuur van een smeltend meisje. Een eerbetoon aan de overlevingskracht van kinderen in gebieden met politieke en sociale onrust. Dit nieuwe werk van de oorsprong Iraanse maar in Limburg woonachtige choreograaf Roshanak Morrowatian gaat tijdens de zomereditie van schrit_tmacher in première. 

Roshanak Morrowatian won de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht voor veelbelovend talent 2020 voor het vooronderzoek voor haar voorstelling Kites. De installatie-performance Sister is een artistieke vertakking van deze voorstelling. Roshanak creëerde hiervoor een choreografie op een niet-levend lichaam, met het smelten als het enige bewegingsmateriaal. Smelten als symbool voor het verlies van onschuld maar ook als het ongrijpbare, waarin de wax transformeert en een nieuwe vorm aanneemt om te overleven.  

Over Roshanak Morrowatian  
Roshanak Morrowatian (1989) werkt als danseres, choreografe en actrice. Ze danste o.a. bij Pina Bausch, Isabelle Beernaert, Marina Abramovic, Alexis Blake en Joost Vrouenraets. Haar thuisbasis is Maastricht. In 2019 creëerde ze voor schrit_tmacher de productie Sweet Surrender (2019) met dansstudenten. In datzelfde jaar won zij samen met Mami Izumi de BNG Bank Dansprijs 2020 voor hun solo Polished. Voor haar vooronderzoek voor haar nieuwste voorstelling Kites won zij een jaar later ook de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht voor veelbelovend talent 2020.  

Sister is een coproductie van schrit_tmacher, Festival de Nederlandse Dansdagen en VIA ZUID. 

Credits 
Concept en regie: Roshanak Morrowatian 
Samenwerkingspartner: Mami Izumi 
Productie/design/set: Julina Vanille Bezold en Fabian von Spreckelsen 
Video: Laisvie Andrea Ochoa Gaevska 
Geluid: Rutger Zuydervelt 
Lichtontwerp: Jean-Lou Cagler 
Production: SALLY Dansgezelschap Maastricht 

Met dank aan Weller en Heerlen Mijn Stad

Mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg.

*Opgelet, tijdens deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van fel licht. Een donkere gedesinfecteerde zonnebril wordt aangeboden.

Er is ook een voorstelling op woensdag 07 juli om 16.00 uur, voor meer informatie klik hier. En op woensdag 07 juli om 19.30, voor meer informatie klik hier.