fbpx

Ultima Vez / Wim Vandekeybus

TRACES

THEATER HEERLEN – RABOzaal
ZO 11 JUL 2021
20.00 uur
vanaf €21,-


Hoeveel natuur leeft er nog in de mens? En hoeveel dier?

Met TRACES volgt Wim Vandekeybus tijdens schrit_tmacher de sporen die hij heeft getrokken. Hij kijkt terug naar de intuïties van waaruit zijn zoektocht begon. Naar het drama van driften en instincten. Naar het spel van energieën en intensiteiten.  

Sporen die het lichaam is vergeten 

In de overweldigende Roemeense natuur met de laatste oerbossen van Europa, zoekt Vandekeybus naar sporen die ouder zijn dan de mens en zijn geheugen. Naar ‘the inner story’; het verhaal dat zich voor of voorbij de taal ontvouwt en alleen in de pulsies van dans en muziek verteld kan worden.  

Tien dansers bewegen zich in deze voorstelling voort op een soundtrack gecomponeerd door Trixie Whitley, Shahzad Ismaily, Ben Perowsky en Daniel Mintseris, opgenomen met special guest Marc Ribot op gitaar. Het is een zoektocht naar de sporen van de natuur die het lichaam is vergeten. In momenten van risico en gevaar, van intuïtief beslissen om te overleven.  

Fataal 

Wim Vandekeybus: “TRACES gaat over de spanning tussen een tijd die stilstaat en een tijd die voortholt. Een tijd van de dieren en een tijd van de mensen. Een ecologische en een economische tijd. Ik wil echter geen ecologische les brengen. Als kind vond ik de wereld gigantisch groot. Ik ben inmiddels bijna overal geweest. De aarde is te klein voor het aantal mensen dat erop leeft en ervan moet leven. Ongerepte en onontgonnen natuur bestaat nauwelijks nog. Dat kan ons fataal worden.” 

Credits 

Regie en choreografie Wim Vandekeybus  
Gecreëerd met en opgevoerd door Alexandros Anastasiadis, Borna Babic, Maureen Bator, Davide Belotti, Pieter Desmet, Maria Kolegova, Kit King, Anna Karenina Lambrechts, Magdalena Oettl en Mufutau Yusuf  
Muziek gecomponeerd en geregistreerd door Trixie Whitley, Shahzad Ismaily, Ben Perowsky en Daniel Mintseris  
Special guest op gitaar Marc Ribot  
Bewegingsassistentie German Jauregui, Iñaki Azpillaga en Flavio D’Andrea  
Verhaallijn Wim Vandekeybus DRAMATURGIE Erwin Jans  
Kostuumontwerp Isabelle Lhoas  
Geassisteerd door Isabelle De Cannière  
Scenografie Wim Vandekeybus en Tom de With  
Technische coördinatie en podiumtechniek Thomas Glorieux  
Sound engineer Christian Schröder  
Lichtontwerp Wim Vandekeybus en Francis Gahide  
Licht op tour Helmut Van den Meersschaut  
Uitvoering kostuums beren Jan Maillard 
Scèneschilderingen Patrick (Bob) Vantricht  
Productie Ultima Vez  
Coproductie Europalia Romania, Concertgebouw Brugge, KVS Brussel en La Rose des Vents Villeneuve d’Ascq MET DE STEUN VAN Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius 

Ultima Vez wordt ondersteund door de Vlaamse Autoriteiten en de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 

Aanpassingen omtrent Covid-19 

Door alle maatregelen rondom Covid-19 en de vele wijzigingen hierin, hebben wij een aantal aanpassingen moeten doorvoeren. Zo houden wij ons aan het Covid-19 protocol, blijft het organisatorisch uitvoerbaar én kunnen uw veiligheid blijven garanderen. Zo kunt u tijdelijk niet uw eigen stoel kiezen, bestelt u bij voorkeur online, komt u alleen met mensen uit uw huishouden naar het theater én annuleert u kosteloos uw tickets als u klachten heeft. Een overzicht van al onze maatregelen leest én ziet(!) u hier. Of bekijk onze veelgestelde vragen pagina.