fbpx

ZOZ afternoon

x schrit_tmacher x Kool Cult

SCHUNCK Glaspaleis
vr 08.03.2024
14.30 – 18.30 uur
Aanmelden via: https://fondszoz.nl/heerlen/


Tijdens deze middag kunnen jonge makers in gesprek met teamleden van de ZOZ academy over het aanvragen van subsidie en alles wat hierbij komt kijken. De middag start met een workshop gevolgd door het spreekuur met de fonds adviseurs. Voor deze editie werkt Fonds ZOZ samen met Koolcult en schrit_tmacher. Informatie over de workshop volgt zodra daar meer over bekend is.

Fonds ZOZ ondersteunt kunstenaars en on- en offline creatives die zich willen inzetten voor de Nederlandse samenleving. Projecten die proberen verschillen tussen mensen te overbruggen, vaste denkkaders te doorbreken en empathie en begrip te stimuleren. Kunstenaars die via de kracht van verhalen de weerbaarheid in de samenleving willen versterken en polarisatie willen verminderen.

Jaarlijks worden tien makers geselecteerd om onderzoek te doen via de ZOZ Academy. Zij krijgen een bijdrage van maximaal € 5.000 voor het uitvoeren van het onderzoek en het maken van een eerste pilot. Daarbij krijgen zij aanvullende begeleiding op maat (o.a. inhoudelijk, marketing of distributie).

Programma

·       Inloop met drinks & bites | 14.30 – 15.00
 

·       Q&A met Quensley Coster | 15.00 – 16.00
Quensley Coster is danser, choreograaf, vlogger, MC, breaking- en hiphopdocent en jongerencoach. Met steun van Fonds ZOZ maakt hij de documentaire Stille Helden waarin hij zijn roots op het eiland Curaçao onderzoekt en de schijnwerpers richt op aangrijpende verhalen rondom het slavernijverleden. In het project is er speciale aandacht voor verhalen van mensen uit Curaçao en Limburg die nog niet of weinig gehoord en gezien worden: De Stille Helden. Quensley neemt ons mee in het verhaal en maakproces van zijn film en vertelt meer over zijn ervaringen als maker, want hoe start je nou precies met een eigen project? En hoe werkt het schrijven van een fondsaanvraag?
 

·       Subsidie speeddates met teamleden Fonds ZOZ | 16.00 – 18.00 
Tijdens een (gratis) speeddate van 15 minuten met Fonds ZOZ kun je bij één van onze teamleden terecht om al jouw onbeantwoorde subsidievragen te stellen, of om bijvoorbeeld te sparren over jouw project(plan).