fbpx

PANORAMA HEERLEN

Een dynamische blik op een levendige stad. 

Vertrekpunt Maanplein 51 Heerlen. Verschillende locaties binnenstad Heerlen.
vr 03.03.2023 + za 04.03.2023 + zo 05.03.2023 + vr 10.03.2023 + za 11.03.2023
13.30 en/of 19.30 uur
gratis


Ga mee op expeditie door de stad. Op uitnodiging brengen verschillende makers u naar plekken die hen hebben gevormd of geïnspireerd. Naar broeierige buurten ook, waar de uitgelaten, zeer zichtbare acties van de kunstenaars in tegenstelling komen te staan tot het verborgen leven achter gesloten gordijnen. Panorama en portret, sfeer en gemoed, afstand en nabijheid, beeld en dans wisselen elkaar af. Ze brengen het straatleven in beeld. De schoonheid van het Modernisme leeft voort in de stad van nu.

Rijmt het optimisme en geloof in de toekomst van toen nog met het leven nu? Mooie witte torens en bonte figuren in wonderlijke wagentjes, samenscholende koeriers en rumoer op volle terrassen, transacties in de passage, kerkklokken en parate politie in gesprek met cafégangers. Hoe zien Heerlenaren hun stad en wat ziet de buitenstaander?
Een geanimeerde rondgang door de oude Mijnstad.

UIT DE TOON VALLEN – andermens innerlijk landschap (een fotoreeks, 2022-23) door fotograaf en voormalig Scapino danser Bryndis Brynjolfsdottir, tentoonstellingsmaker en schrijver Mark Kremer. 
DAN MAAR DE LUCHT IN: van en met HFC Dansstudio-Joey Berger, Luc Arnoldussen, fotograaf Luc Lodder, Culturele broedplaats OUTPOET
M.m.v. Suzanna Jansen (auteur van Het Pauperparadijs en De omwenteling of de eeuw van de vrouw).