fbpx

Scalarem + I dance for you Pacha Mama (6+)

Cie. ANTHROP (CH) + Haïku dansés & Hülya Varol (GER)

DEPOT Talstraße, Aachen
Za 12.03 + Zo 13.03 | 13.00 + 19.00 uur
2 artiesten, 2 werelden, 1 concept
vanaf €5,- (In combinatie met een GENERATION2 ticket gratis)


Cie. ANTHROP ‘Scalarem_ Haïkus dansés’ is een interdisciplinair project van choreografe Melissa Ellberger (CH) dat dans en een video-installatie combineert. Het bestaat uit een verzameling korte films die zich richten op de relaties tussen bewegingskunst en architectuur: trappen. Als gemeenschappelijke plaatsen van verticale circulatie zijn ze betrokken bij de symboliek van evolutie, verheffing, afdaling en val.

De video-installatie vertaalt het concept van een haiku – een korte Japanse dichtvorm die de expressie van gevoelens viert door middel van minimale esthetiek – naar hedendaagse dansgedichten die door vijf solisten uit de bereiken parkour en urban dance zijn ontwikkeld tot fantasierijke en unieke manieren om op en af te gaan. In een spel van zwaartekracht wordt de toeschouwer uitgenodigd het architectonische attribuut trap vanuit nieuwe perspectieven en hoeken te bekijken.

Instagram: @melissaellberger

Hülya und Erdem Varol (GER) „I dance for you Pacha Mama“
I dance for you Pacha Mama, in het Nederlands ‘Ik dans voor jou, Moeder Aarde’, is een reis naar de meest verborgen natuurplekken op aarde. Daar treden solo-artiesten uit verschillende genres op in en met de natuur, die ze gebruiken als oerpodium, als ruimte van ongereptheid en in hun eigen ritme.

Pacha Mama is een 50-delige filmserie waarvoor het collectief Hülya Varol (concept, regie), Erdem Varol (film) en Jenny Thiele (compositie) zich liet inspireren door hun reizen naar inheemse volkeren en oorspronkelijke plekken over de hele wereld. Sindsdien houden zij zich bezig met de vraag: ‘Hoe kan performance/kunst duurzaam worden omgezet op natuurplekken?’

Verdere afleveringen met verschillende performers zullen maandelijks op de sociale netwerken worden gepubliceerd.

Instagram: @I_dance_for_you_pacha_mama

duur: ∼ 45 Min. zonder pauze