fbpx

SIDEWALK Movies 2.0

Binnenstad Heerlen
di 08.03. – zo 10.04.2022
12.00 – 20.00 uur


Tijdens schrit_tmacher zijn in de belangrijkste winkelstraten van Heerlen gedurende de dag (dans)films te zien. In Heerlen zijn meerdere looproutes ingericht, die het publiek in kleine groepen (met muziek/info via koptelefoon) of op eigen gelegenheid (muziek/info via QR-code) kan volgen. Hoe leven wij in onze nieuwe wereld waarvan we de krachten en mechanismen maar nauwelijks begijpen? In aansluiting op deze thematiek brengen dansers in  gefilmde creaties, fantasieen over verbindingen tussen mensen, media en technologie tot leven.Het filmprogramma komt tot stand met medewerking van Cinedans (coproducent), LIMA en EYE Filmmuseum Amsterdam.


Theater Heerlen
Een installatie met compilaties van historische filmfragmenten (o.a. collectie EYE filmmuseum), Soft City NOX (1993) en diverse dansfilms (in samenwerking met Cinedans Festival).

Boekhandel van Velden van Dam
‘Found Footage’ van het EYE filmmuseum.

Berden
Installatie door beeldend kunstenaar Rob Birza met de film ‘Zombies’ (2018) van de Belgisch-Congolese regisseur en muzikant Baloji. De film bevraagt onze bijna vleselijke relatie met onze telefoons.

IBA – informatiecenter
‘Machinewinks’ (2001) is een choreografie voor SIDEWALK Mens & Machine in een samenwerking tussen Dansgroep Krisztina de Châtel, Marnix de Nijs, Edwin van der Heide en V2_Lab.

Rivoli / Maxim
Een compilatie van historisch filmmateriaal over de magie en de schoonheid van machines en techniek in het dagelijks leven (o.a. collectie EYE filmmuseum). (beneden)

‘Targeted Advertising’ (2015), een sci-fi dansfilm waarin spambot drones een vluchtende mensenmassa achtervolgen en bombarderen met advertenties. (boven)

Pand A
‘Satelit’ (2013) is de poging van drie kleurrijke personages om met elkaar te communiceren over tijd en plaats. De choreografie van Maia Elisabeth Sørensen toont de weerslag van beweging in een technologische omgeving.

Pand B
‘Etiquette of Emotion’ (2015) is een shortfilm van Marie de Jong over ‘het perfecte plaatje’: mensen zien het liefst een mooi plaatje. Als je je donkere kanten toont, wordt dat plaatje verstoord.


Invalid or no map_id specified.