fbpx

SIDEWALK (S)PACES

Vertrekpunt SCHUNCK Glaspaleis Heerlen. Binnenstad Heerlen
za 11.03.2023 + zo 12.03.2023
16.00 uur (za) + 14.00 uur (zo)
gratis


Kunstenaars hebben het vermogen om nieuwe ruimtes te ontdekken en te onderzoeken, zich eigen te maken en te gebruiken. In Heerlen en omgeving, worden (leegstaande) winkelruimten en andere openbare locaties getransformeerd tot een levendig decor dat zich opent naar de dans. Professionele choreografen en beeldend kunstenaars werken onder leiding van gerenommeerde tutors aan de opdracht om eigenzinnig vocabulaire te ontwikkelen op het snijvlak van de tijdgebonden- en beeldende kunsten. Zij vinden elkaar in een kwetsbare, tijdelijke, en gedurfde actie die vragen oproept over lichamelijkheid en ruimte, over mens-zijn, aanwezigheid en interactie.

Spaces biedt geselecteerde makers de gelegenheid om een idee te verkennen, ontwikkelen en verdiepenen, resulterend in een openbare work-in-progress presentatie.

NB: In lijn hiermee en in een nieuw te ontwikkelen samenwerking met Buitenplaats Kasteel Wijlre vindt een live performance plaats op het snijvlak van danskunst en beeldende kunst. Centraal staat de noodzaak voor ontwikkelen van nieuwe gedragscodes voor onze omgang met de natuur. Nadere informatie over datum en tijd hiervan is t.z.t. via de online kanalen te vinden.